Siglent etusivulle linkki       Oskilloskoopit - SDS2000X Plus


SDS2000X Plus sarja. 2-4 kanavaiset 100MHz - 350MHz - (optio 500MHz (3)) oskilloskoopit vaativaan käyttöön.

Siglent ei ole halvin. Siglent kilpailee laadulla ja ominaisuuksilla joita usein löytyy vasta paljon kalliimmista oskilloskoopeista.

4-kanavaiset Mallit ovat SDS2104X Plus, SDS2204X Plus  sekä SDS2354X Plus. Lisäksi on saatavilla 500MHz optio (max 2 kanavaa samaan aikaan) 
2-kanavainen malli on SDS2102X Plus  Tähän EI ole saatavilla 500MHz optiota.

Lyhyessä ajassa tämä mallisarja on myös ammattilasten keskuudessa saavuttanut poikkeuksellisen suuren suosion tässä taajuusluokassa. Harrastajien keskuudessa varsinkin sen SDS2104XPlus on noussut erikseen mainitsemattomista syistä aivan erityiseen suosioon.  Eikä ihme. Se on hyvä.

Tämä on johtanut myös kiusalliseen ilmiöön. Skoopin saatavuudessa on ilmennyt 4Q2020 - 1Q2021 jatkuvia ongelmia globaalin kysynnän ryöpsähdettyä yli tuotantokapasiteetin jota toki ollaan nostamassa. Sen myötä mahuhtikuun loppuun mennessä tilanteen pitäisi korjautua, mahdollisesti jo hiukan aiemmin.

Nämä ovat hintaluokassaan todella suorituskykyisiä korkealaatuisia oskilloskooppeja. Kuten tiedetään Siglentin hardware laatu on hyvä. Nyt on myös FW puoli varsin mainiossa kunnossa. Toki päivityksiä tulee. Joitain toimintoja kehitetään sekä joitain alemman tason bugeja korjataan ja lisää korjataan kun niitä löytyy. Itse en ole omassa jonkun verran rajallisessa käytössä törmännyt yhteenkään jota voi vakavaksi bugiksi nimetä.

Minulla on tällä hetkellä käytettävissä SDS2000X-Plus ja jossain vaiheessa esitän joitain omia testituloksiani ja muita havaintoja.
Nyt en enää ihmettele oskilloskoopin saamaa suurta suosiota.

Huomautus mittapäistä eli probeista.
Joskus kummastellaan SDS2000 oskilloskooppimallien hintojen eroja. Monelta jää ehkä vähäiselle huomiolle että eroa on muussakin kuin itse oskilloskoopin mallissa.
Probet ovat oskilloskoopin käytössä yhtä tärkeitä kuin linssi kamerassa - vaikka onkin olemassa kamera ilman linssiä, camera obscura.
SDS2000XPlus 100 MHz ja 200 MHz malleissa mukana tulee PP215 200+ MHz mittapäät.
350 MHz mallin mukana tulee SP2035A mittapäät jotka ovat täysin eri hintaisia. Suorituskyky sekä rakenne ovat kovin eri tasoa. Ne ovat yli 5 kertaa kalliimmat kuin PP215 probet. Pelkkä 4kpl sarja SP2035A  erikseen ostettuna maksaa nykyisellään EUR 636.00 ALV0. PP215 4kpl sarja vastaavasti EUR 120.00 ALV0.

Vuoden 2020 alussa Siglent julkaisi SDS2000 sarjaan kolmannen polven mallisarjan SDS2000X Plus. Laitteen hardware arkkitehtuuri EI pohjaudu aiempaan SDS2000 sarjaan. SDS2000X sarjaan se pohjautuu jossain määrin mutta on silti aivan eri peli. Paremminkin voisi sanoa sen olevan SDS5000X mallin pikkuveli. Markkinoilla tämä malli on saavuttanut vankan aseman lyhyessa ajassa. Hinta ja laatu-suorituskyky ovat todellakin ostajan kannalta hyvässä suhteessa.
Tämä siis EI ole mikään SDS2000X mallin kasvojenkohotus versio vaan uusi malli. Tämä on nimestään huolimatta täysin uusi huomattavan suorituskykyinen oskilloskooppi ja hiukan muutakin.
Mallisarjojahan on kaikkiaan 1000, 2000, 3000, 5000 ja 6000. Kuhunkin sarjaan voi  kehitys tuoda aivan uusia erilaisia oskilloskooppeja. Kiinalaisista syistä 4000 on ilmeisesti jätetty välistä.  Oikeastaan ainoa ns kasvojen kohotus malli oli aikanaan SDS1000DL/CNL/CML skoopeissa kun ne saivat + merkin peräänsä mutta tekniikka oli sama näytön resoluutiota lukujunottamatta lähinnä.

Näytenopeus max 2GSa/s (1)  sekä näytemuistin pituus max 200M/kanava (2)
4 kanavainen malli voi käyttää 2 kanavaa max 2GSa/s ja kumpikin max 200M muistia. Kun käytössä on samaan aikaan 3 tai 4 kanavaa maksimi on 1GSa/s ja jokaiselle kanavavalle maksimi 100M muistia. Tämä mahdollistaa myös 500MHz taajuusalueen (Optio) joka on käytettävissä silloin kun AD muuntimet ovat 2Gsa/s toimintamoodissa. Asiasta tarkemmin jäljempänä.

 


 

SDS2000X Plus malleissa on kapasitiivinen kosketusnäyttö 10.1" ja 1024x600 resoluutio.
Kosketusnäyttö toimii sujuvasti myös fyysisten säätimien ja painikkeiden kanssa ihan kuten kulloinkin parhaalta tuntuu.
Kosketuspaneelin ja etupaneelin säätimien rinnalla voi saumattomasti lisäksi käyttää näppäimistöä ja hiirtä. joka on varsin mukava lisä käytössä. Suosittelen todella omaksumaan hiiren käytön tässä mikäli se muuten soveltuu olosuhteisiin!

Hiiren kanssa käyttö on sujuvaa. Toki kosketuspaneeli toimii hämmästyttävän hyvin mutta kun asiota ja muuttuvia seikkoja on kuvassa paljon saattaa sormi joskus osua kohtaan johon ei haluaisi muutosta. Hiirellä työskentely sensijaan on tarkkaa ja myös istuessa ja skoopin ollessa labrapydällä ergonomia on mielestäni huomattavasti parempi kuin sormella kurkotellessa. Itseasiassa käden vaaka ja pystusuuntaiset liikeet ei ole kovin hyvin hienosäädössä kun käsivarsi on ojennettu kohti skooppia ja jos sitä paljon joutuu intensiivisesti tekemään lekurin vastaanotto ja kortisonipiikki ja sairausloma siinä on kohta edessä kun jumittaa jos esim töissä joutuisi päivittäin jatkuvasti niin käytämään laitetta.

Olin todella yllättynyt kuinka hyvin ainakin minun käyttööni sopi hiiri + skoopin säätimet mutta edelleen jossain kohden myös silloinkin saatta kosketusnäytö nopeuttaa skoopin käyttöä. Hetken käytöllä löytyy se oma yksilöllinen paras tapa. 

Siglentin 10bit moodi. Älä sekoita sitä joidenkin oskilloskooppien ns Hi-Res moodiin. Ei tosiaan uskoisi että takana on 8 bit ADC. 10bit moodi onherättänyt laajemminkin varsin suurta arvostusta. Se myös tuottaa 10-bit resoluutiota muutenkin kuin näytölle! Eli muistiin menee 10 bittistä dataa! (siksi sen aikana muistin pituus puolittuu). Siinä on kuitenkin yksi olennainen rajoitus. Tämän moodin taajuusvaste on tiukasti noin 100MHz!

Nimestään huolimatta tämä siis ei ole malisarjan SDS2000X mallin päivitys tms vaan täysin eri laite huikeasti sen yläpuolella. Ja samalla ylimmän SDS5000X sarjan alapuolella.
(Kiinan kotimaan markkinoilla on sitäkin ylempi 1 ja 2GHz SDS6000X Pro H10 ja H12 joka onkin sitten jo ihan eri herkkua todellisella joko 10 tai 12bit ADClla jne. Sitä ei Kiinan ulkopuolelle myydä lainkaan, ei nyt eikä huomenna.)

Siglentin pieni esittelyvideo.  (mp4. noin 160M, avautuu uuteen ikkunaan)

 

SDS2000X Plus on erinomaisen suorituskykyinen ja ominaisuuksiltaan erittäin monipuolinen. Muun muassa erittäin edistykselliset triggaustoiminnot. Myös 10bit toimintatila yhdessä vertikaalisen zoomaukseen kanssa on uutta. Siis nimenomaan niin että myös vertikaalizoomaus on mahdollinen run tilassa. Se ei myöskään ole mikään ns myyntiesitteen ominaisuuslistaa varten tehty viritelmä.

Vaikka 10bit resoluutio onkin softapohjainen "oversample" tyyppinen se on kuitenkin ihan varteenotettava ominaisuus. Se myös tuottaa oikeasti 10 bittisen datan eikä ole pelkkä näyttökuvan "make-up" kuten niin monesti asianlaita on. Koska se tuottaa leveämpää dataa se syö myös näytemuistia enemmän. Taajuusalue on sitä käyttäessä rajattu 100MHz.
Tästä on EEVBlog foorumilla jäsen "Performa01" esittänyt varsin hyvän katselmuksen. (kannattaa katsella viestiketjua laajemminkin ja nimimerkin Performa01 kertomat tekniset asiat ovat yleensä osoittautuneet suorastaan harvinaisen luotettaviksi, neutraaleiksi ja asiallisiksi. Muistia 10-bit moodi siis kuluttaa kaksinkertaisen määrän. Jos muistin pituus olisi jossain tilanteessa 10Mpts 8-bitin moodissa on se 10-bit moodissa 5Mpts.



Myös luvattu 80uVrms kohinataso on varsin kunnioitettava tällä taajuusalueella.

Oskilloskoopissa on vakiona aina poikkeuksellisen suorituskykyinen BodePlot (FRA)  (kesken oleva sivu jossa käyn läpi ominaisuuksia hiukan enemmän)

Se on delleenkin harvinaista oskilloskoopeissa ja varsinkin sitten kun otetaan mukaan se suorituskyky joka nykyisissä Siglentin toisen/kolmannen polven BodePlot versioissa on.
Tällaiset toiminnot ovat olleet harvinaisia oskilloskoopeissa varsinkin jos tullaan tälle hintatasolle mikä tässä Siglentissä on. Siksi tämä on hiukan syrjään jäänyt ominaisuus. Monille se on ehkä myös hiukan "happamia sano kettu pihlajanmarjoista" tyyliä. Kun sitä ei ole ollut, siitä ei myöskään paljon puhuta. Ja kaiken kukkuraksi joilaoin valmistajilla se on niin surkea ettei se oiekastaan sovi muuhun kuin kertomaan alakoululaisille että sellainenkin on kuin BodePlot.


Pieni kalpea esimerkki



Huomaa kuvan kanavien värit. Ne ovat hiukan "epätavalliset". Voit muuttaa kunkin kanavan värin mieleiseksi vapaavalintaisesti. Ei ole ihan joka skoopissa.

Siglentin FRA dynamiikka on huomattava. 0dBm tasosta minun mittausten mukaan hyvin noin 85dB. Jos otetaan koko mittausalue on yhdellä pyyhkäisylla mahdollisuus maksimissan noin yli 125dB mittaus dynamiikkaan ja se on hurja luku, rajoitetulla taajuusaluella jopa 140dB.

Se toimii taajuusselektiivisen ja pyyhkäisevän tasomittarin tavoin. Generaattori askeltaa BodePlot toiminnon ohjaamana ja samalla sykronisesti "taajuus selektiivinen vastaanotin" mittaa  signaalin tasoa sekä vaihetta vertailukanavaan nähden joka siis on sama kuin tutkittavan piirin sisäänmeno. SFRA on 4 kanavaisissa malleissa kolmekanavainen! + 1 referenssikanava eli tässä saa halutessaan tutkittavasta piiristä useammastakin kohdasta tietoa kuin vain sen ulostulosta.

SFRA hyvin laaja dynamiikka on osin saavutettu myös automaattisella tulokanaavien tason säädöllä ja sitä säädetään jokaisella taajuuspyyhkäisyn askelella. Tulokanavia siis lennossa säädetään koko käytettävissä olevalla jäännitealueella. Tämän lisäksi sitten AD muuntimen dynamiikka, sekä se lisä mikä saadaan taajuus selektiivisyyden ansiosta. Mikäli ei tarvita huippulaajaa dynamiikkaa voi ALC kytkeä pois jolloin pyyhkäisy on nopeampi. Pitää kuitenkin huomioida se että tämä ei toimi siten kuin vanhan ajan oskilloskoopin BodePlot jossa vain skoopin normaali normaali vaakapyyhkäisy muodosti sen "bode" kuvion. Sellainenhan voi olla nopea. Siinä ei synny myöskään vaihetietoa ja mittaus dynamiikka on lähinnä surkea.

Noin yleisesti tämän BodePlot (FRA) ominaisuksista ja toiminnoista saa jonkunlaista kuvaa kun katsoo SDS1004X-E skooppien vastaavasta tehtyä hiukan tarkempaa testailua ja selitystä. Käyttöliittymässä toki on eroja mutta toiminnallisesti hyvin paljon sama samoin suorityskyvyssä ei ole valtavaa eroa, toki SDS2000XPlus suorituskyky esim dynamiikan osalta on vielä jonkin verran parempi kuin SDS1000X-E mallissa.
Teen ajan ja olosuhteden salliessa SDS2000XPlus mallin FRA toiminnosta hivenen tarkempaa selkoa.


Kaikissa 4-kanavaisissa oskilloskoopeissa ei nykyisin ole Ext trig kanavaa. Tässä on sekin. (takapaneelissa)
 - huomautan kuitenkin että EXT trig on perinteinen analoginen jonka vuoksi useimmat edistykselliset triggaustominnot eivät ole sen käytetävissä eikä esimerkiksi sen trigger jitter ole lähimainkaan samaa erittäin hyvää luokkaa kuin pääkanavien. Mikäli muut seikat eivät estä tai rajoita, kannattaakin vapaata pääkanavaa käyttää Ext Trig toimintoon (silloin voi myös kyseisen kanavan signaalin piirron sammuttaa näytöltä jos se häiritsee.

Vakiona on tietenkin perustason ( I2C, UART, SPI, CAN ja LIN) sarjaliikenne dekoodaukset ja triggaukset.

Vakiona on myös nopea segmented memory tallennus (Siglent nimi sille on Sequence, sekvenssi). Jopa 500000 segmenttiä sekunnissa.

Niinikään vakiona on nopea HW pohjainen maskitesti.

Samoin jatkuvasti aina taustalla tallentava historia bufferi (FIFO periaatteella) (kulloisenkin käyttötilanteen wfm/s nopeudella toimiva) Josta Siglent käyttää nimeä History.

Monissa oskilloskoopeissa näitä monenlaisia toimintoja myydään lisävarusteina. Siglentissä niitä on koko joukko siis vakiona.

Erityisen kunnostautuneita optioiden myyjiä lienevät esim R&S samoin kuin Keysight. Joskus näyttää hiukan hassulta kun lähes kaikki muu virtalähdettä ja koteloa perus signaalinäyttöä lukuunottamatta on optioita hiukan karrikoidusti sanottuna.

Toki on Siglentilläkin myös sitten maksulisia lisätoimintoja.

Optio: Skoopissa on myös sisäinen funktiogeneraattori joka on yksikanavainen ja 50MHz (Arb/Funktio generaattori)  aktivoitavissa maksullisena optiona.

Optio: MSO toiminnot ovat myös sisäisen hardwaren osalta valmiina (16 kanavainen MSO-LA), aktivoitavissa maksullisena optiona. Lisäksi tarvitaan Siglentin LogiikkaProbe SPL2016 joka on todella laadukas. Muun muassa sen 2 "lattakaapelia" koostuu kumpikin kahdeksasta koaksiaalikaapelista joka parantaa taajuusvastetta mutta myös olennaisesti kanavien ylikuulumista nopeilla pulssireunoilla. Myös probeen kuuluvat 20 tartuntaklipsiä ovat varsin hyvälaatuiset.

Optio: Power analysis toiminnot.

Optioina: eräitä hiukan spesiaalimpeja sarjaliikenneprotokoolia kuten MIL STD 1553B ja mutama muu.

Yms


Netistä eri puolilta saatat löytää... 
joitain varsin mielenkiintoisia juttuja laitteen muuntuvuuden osalta. Ole kuitenkin tarkkana... ne jutut ovat aivan omalla vastuulla ja jos huono tapahtuu niiden suhteen olet omillasi vähintäänkin osittain. Siitä huolimatta aika mielenkiintoisia "optioita"... harrastajan näkökulmasta. (esim EEVblog, mutta itse saat etsiä nämä kyseiset asiat)

 



Joitain perustietoja:



Huomautuksia 2/4 kanavaisuudesta ja näytenopeudesta

1) 
4-kanavaisessa on kaksi AD muunninta, kaksikanavaisessa 1.
Kanavaparille CH1 ja CH2 on yksi AD muunninpiiri joka toimii sisäisesti interleaved moodissa kahdelle kanavalle ja ei-interleaved moodissa yhdelle kanavalle.

Kanavaparille CH3 ja CH4 on yksi AD muunninpiiri joka toimii sisäisesti interleaved moodissa kahdelle kanavalle jtai ei-interleaved moodissa yhdelle kanavalle.

Näytenopeus on interleaved moodissa 1GSa/s parin kumpaakin kanavaa kohti ja ei-interleaved moodissa 2GSa/s yhdelle käytöön valitulle kanavalle.

Mikäli kummastakin kanavaparista valitaan vain toinen käyttöön toimii molemmat kanavat 2GSa/s näytenopeudella. Mikäli jommassa kummassa kanavaparissa on molemmat kanavat käytössä toimii myös toinen kanavapari ei-interleaved moodissa.


2)
Kaksikanavaisessa on yksi kanavapari ja sillä max 200M muistin pituus. Kun kanavaparissa on molemmat kanavat käytössä on kummallakin maksimi 100M.

Nelikanavaisessa on kaksi kanavaparia jotka ovat samanlaiset. Yhteensä siis 200M + 200M. 

Mikäli kummastakin kanavaparista valitaan vain toinen käyttöön on kummallekin 200M (ja 2GSa/s). Mikäli jommassa kummassa kanavaparissa on molemmat kanavat käytössä toimii myös toinen kanavapari ei-interleaved moodissa ja näin kummassakin kanavaparissa myös muisti on jaettu ja maksimi pituus kanavaa kohden 100M

3)
500MHz taajuusalue korotus optio. Kun oskilloskooppi toimii interleaved moodissa (max 2GSa/s)  taajuusalue on 500MHz ja kun toimitan ei-interleaved moodissa (max 1 GSa/s)  taajusalue rajataan 350MHz. Juuri siksi siitä mainitaan että optio on 2 kanavalle joka aiheuttanut hiukan hämmennystä tulkinnan osalta. Kun oskiloskooppissa on 500MHz optio on lisäksi aika akseli 0,5ns - 1000s/div  kun ilman optiota se on 1ns - 1000s/div

Syy on yksinkertainen. 500MHz kaistaleveys ei ole käytännössä mahdollinen 1GSa/s näytenopeudella oskilloskoopissa vaikka Nyquist raja onkin silloin 500MHz. Oskilloskoopin on oltava nopea eikä voida odottaa valtavaa määrää näytteitä ja alkaa sitten laskemaan tai filtteröimään. Lisäksi se vielä edellyttäisi 500MHz äärimmäisen jyrkkää "brick wall" filtteriä analogisessa etupäässä jollaisia esiintyy vain teoriakirjoissa ja mielikuvituksessa.

 

 

SDS2000X Plus ominaisuuksiin kuuluu kapasitiviinen 10,1" kosketusnäyttö sekä tuki ulkoiselle hiirelle ja näppäimistölle joita voi käyttää saumattomasti yhdessö normaalin etupanelin rinnalla oskilloskoopin hallintaan.

Lisäksi oskilloskoopissa on sisäinen web liityntä jolloin reaaliaikaista kuvaa voidan siirtää ulkoiselle tietokoneelle ja sen näytölle jota kautta oskilloskooppia voidaan ohjata tai vain näyttää kuvaa isolta ruudulta esimerkiksi opetus- tai muissa tilanteissa joissa ulkoinen ruutu on tarpeen. Vastaava esim opetuskäytöä yms tukeva ominaisuus löytyy muutamista muistakin Siglent laitteista. Ruudun päivitysnopeus voi olla luokkaa 10 päivitystä sekunnissa oten aivan skoopin TFT päivitysnopeuteen se ei yllä mutta on kuitenkin varsin reaaliaikainen.

 

 




SDS2000X Plus mallissa FFT on 2Mpts joka mahdollistaa varsin hyvän resoluution myös suuremmilla tajuksilla. Samoin nykyisin Siglentin FFT sisältää myös muita edistyksellisiä ominaisuuksia kuten automaattiset taajuusmarkkerit yms.

Tietenkin erittäin monipuoliset mittaustoiminnot niin että myös mittausarvojen hajontaa voidaan näyttää.

Maksimi nopeus on 500kwfm/s  sekvenssitallennus toiminnolla, normaalitilassa maksimi on 120kwfm/s
Sekvenssitallennuksessa (aka segmented memory acquisition) segmenttien määrä yhdessä sekvenssissä voi olla jopa 90000.

Normaalissa katselutilassa wfm/s nopeus on maksimissaan noin 120000 wfm/s (vastaisi samaa siis kun vanha analoginen oskilloskooppi tekisi 120000 vaakapyyhkäisyä sekunnissa)

Tässä alla tekemäni mittausten tulokset silloin kun 1 tai 2 kanavaa on käytössä. Mikäli kanavia on enemmän käytössä samaan aikaan, tai valittu kanavat toisella tavalla, luonnollisesti tuo nopeus putoaa tai poikkeaa. Silloin kun 1 kanava käytössä voi se olla mikä tahansa neljästä. Kun kaksi kanavaa käytössä on tässä testattu nimenomaan tilanne jossa yhdesta kanavaparista on molemmat käytössä. (Ch1 JA Ch2 TAI Ch3 JA Ch4)

Nopeus ei ole suinkaan vakio, myös joillain asetuksilla signaalin taajuus vaikuttaa samoin kuin se kuinka paljon on piirrettävää kuvaruudulle. Taulukon arvot voivat joissain kohdin joko nousta tai laskea signaalista riippuen.  Tässä testit on tehty 600mVpp siniaallolla ja kanavien asetus 100mV/din jolloin signaali kuvaruudulla 6 ruutua korkea.  Signaalitaajuuksia ei ole valittu siten että saavutettaisiin paras nopeus.


On hyvä huomata se että aikaisemmin digitaalisissa oskilloskoopeissa tuo wfm/s oli jonkun verran merkityksellisempi kuin nykyisin kun oskilloskoopeissa alkaa olla erittäin monipuolisia triggauksia joiden tehtäväksi voi myös antaa sitä poikkeamien metsästystä. Eihän meillä itseasiassa tarvisi olla kuin 1wfm/s mikäli kykenisimme poimimaan juurin sen poikkeman jota olemme metsästämässä.  Sitä "glitch hunting" asiaa vartenhan sitä wfm/s nopeutta alettiin myyntiargumenttina hypettää jopa niin että se sivuutti lukuisan joukon muita äärimmäisen tärkeitä asioita. Tämän hypetyksen varsinainen kantaäiti taisi olla - kukas muu kuin HP/Agilent/Keysight. Yksi merkittävä syy se että he jäivät itse kehittämänsää kalliin ASIC piirin panttivangiksi. Sillä jo ikääntyneellä ASIClla tehdään edelleen oskilloskooppeja ja edelleen (Keysight siitä vaiteten) käytössä on edelleen perinteinen analoginen triggaus (Siihen signaali otetaan perinteisellä tavalla ennen AD muunninta ja koska signaalitie on eri se aiheuttaa yhden ongelman. Toinen on se että sillä on vaikea tehdä mutkikkaampia ja samalla tarkkoja triggauksia ja lisäksi sen erillisen signaalitien johdosta triggerikomparaattori näkee eri asioita kuin mikä on AD muuntimelta ulos tulevasta datasta muodostettu kuva ja tallenne)  Ja, lisäksi on hyvä muistaa että oiekastaan kaikki jotka esittävät wfm/s nopeuden se nopeus saavutetaan vain joillain yksillä tietyillä asetuksilla. Niin toki asia on Siglentilläkin.

Interpolointi asetetaan tässä oskilloskoopissa Acquire valikossa. Joko x (x/x)  tai Sinc ( Sin(x)/x )
Näytön asetuksissa valitaan piirtotapa Vectors tai Dots. Kun on valittu Vectors piirretään joko suora viiva näytteiden väliin tai Sinc rekonstruction mukainen viiva.

On hyvä huomata etä nopeilla aika setuksilla melko usein näyttötavaksi riittää Dots (pisteet) koska jokaiseen kuvaruudun päivitykseen tulee usein kuitenkin niin tiheään pisteitä että se alkaa viivalta näyttää. (edellyttää toki että toimitaan SPO moodissa eikä DSO moodissa. (valinta acquisition valikossa Fast/Slow)

 

Lisämaksullisen MSO option aktivointi  tuo mukaan 16 digitaalista kanavaa. MSO hardware skoopin sisällä on aina valmiina. Käyttö edellyttää tietenkin myös asianmukaisen Siglent LA proben.

 

Ja, paljon muuta.





     SDS2000X Plus DataSheet   (pdf) v.EN01D, 09/2022

     SDS2000X Plus User Manual  
(pdf) v.EN01D, 05/2022

     SDS2000X Plus Quick Start Manual (pdf)

Datalehdet ja muuta mallikohtaista materiaalia.
Tarkasta  uusimmat versiot valmistajan sivuilta.
Niihin on vaikea linkittää koska niiden tarkat osoitteet saattavat muuttua.
Siglent päivittää dokumentteja ajoittain. En aina päivitä niitä tänne kuin silloin jos sattumalta havaitsen version muuttuneen.´Varsinkin kun päivityksaistä ei tule mitään erillistä ilmoitusta.

Kulloinkin viimeisimmät julkaistut materiaalit löytyvät nykyisin erittäin helposti Siglentin nykyisiltä hiukan uudistetuilta sivuilta.

     FW päivitykset ja Ohjelmat sekä takuutiedot ym       (Siglent sivut, avautuu uuteen ikkunaan)

     Käyttöohjeet, datalehdet, sovellusvinkit ja videoita  (Siglent sivut, avautuu uuteen ikkunaan)


 

--»  Ylös 

--»  Oskilloskoopit

--»  Etusivulle - Home