Siglent etusivulle linkki     Tuotetiedotteita.

Tiedotteita tuotteiden uusista ominaisuuksista sekä mahdollisista ongelmista ja virheistä.

Tietoja myös olennaisista muutoksissa Euroopan tuotevalikoimassa.

 

23.2.2021

HUOM !   Siglent omien sivujen yhteydenottolomake ei toimi kunnolla.


Mikäli tarvitset teknistä tukea suoraan Siglentiltä, esimerkiksi laitteen ongelmatilanteessa, vikatilanteessa tai muissa vastaavissa.
ÄLÄ käytä Siglentin Euroopan alueen sivulla olevaa Contact lomaketta kiireellisiin tukipyyntöihin. Sen toiminnassa on ollut ongelmia.

Käytä lomakkeen sijaan Siglentin sivultakin löytyvää email osoittetta suoraan!  info-eu (kissanhäntä) siglent.com
Kommunikointikieli englanti tai saksa.

Ilmoita lyhyesti nimesi, laitemalli, sarjanumero, FW versio, ongelma selkeästi ja odota vastausta rauhassa.

Mikäli on kiire, esim laite vikaantunut, olkoot takuuaika tai ei niin tietenkin voit ottaa suoraan yhteyttä Siglentiin.

Tietenkin mikäli olet hankkinut laitteen meiltä voit aina ottaa meihin ensin yhteyttä.


26.11.2020 Siglent julkisti uuden "economy" mallin 4-kanavaisen 100MHz oskilloskoopin SDS1104X-U


Oskilloskooppisarja SDS2000X poistuu 31.12.2020. Sen korvaa reilusti suorituskykyisempi SDS2000X Plus sarja.

Oskilloskooppisarja SDS1000X / X+ on poistunut 1.10.2020 alkaen.  Sen on jo jonkin aikaa pääasiassa korvannut SDS1000X-E sarja. Jossain määrin nyt myös SDS2000X Plus sarja.

Poistuneiden tuotteiden tekninen tuki luonnollisesti edelleen jatkuu, muun muassa huollon ja varaosien saanti vähintään 3 vuotta.
16.1.2020 Siglent julkisti uuden oskilloskooppien sarjan SDS2000X Plus. Se asettuu juuri lippulaivamallin SDS5000X alapuolelle.
(Huom, SDS2000XPlus EI ole vanhan SDS2000X pohjalta mikään ns kasvojenkohotusmalli.)

Huom: Ainoat viralliset Siglentin EU alueen omat sivut ovat täällä: https://www.siglenteu.com/
Sieltä löytyvät myös kaikki ladattavat viimeisimmät julkaistut ohjekirjat, datalehdet, mahdolliset huolto-ohjeet, ohjelmistot ja laitteiden FW päivitykset.

Muut web osoitteeltaan tai jopa ulkoasultaan samankaltaiset sivut eivät ole valmistajan omia sivuja.

Emme suosittele niiden lataamista muista mahdollisista lähteistä joissa tiedot tai ohjelmisto- ja FW versiot saatavat olla vanhentuneita tai jopa vahingollisia.

 

SDG2000X

Generaattoriin on tullut merkittävä FW päivitys syyskuussa 2019.

Lukuisia pieniä korjauksia/muutoksia ja merkittävä muutos AM modulaation signaalin tason asetukseen sekä ulkoisen referenssin käyttöön.
(aseteltava signaalitaso on nyt nimenomaan AM carrier!)
Uusi FW versio on  2.01.01.35R3B1  (edellinen oli 2.01.01.23R8)
Kun päivität, lue päivityspaketin sisältämät ohjeet (pdf) huolella.
Huomaa että jos jostain syystä FW versiosi olisi antiikkinen, vanhempi kuin 2.01.01.17R5 kysy erikseen ohjeet päivittämiseksi!
Ilmoita tällöin sarjanumero sekä kaikki muukin info ruudulla näkyvä!


SDS1104X-E/SDS1204X-E

Huomaa
SDS1000X-E sarjassa että 2-kanavaisten FW on täysin eri, joten lataapa oikea versio ja huomaa että päivitykset tulevat myös aivan omalla aikataulullaan.

Oskilloskooppiin on tullut merkittävä FW päivitys toukokuun loppupuolella 2019

Merkittävä määrä pienehköjä virheitä on korjattu.

BodePlot on kokenut suuren muutoksen jonka jälkeen se on ulkoasun pääpiirteitä lukuunottamatta huomattavasti kehittyneempi monin  tavoin ja se on siksi myös nimetty uudelleen. Se on nyt BodePlot II.

FFT toimintoa on myös kehitetty ja monipuolistettu huomattavasti.
Siihen on lisätty joitain toimintoja, muun muassa peak search, sekä käyttöliittymää ja suorituskykyä yleisesti parannettu.

Uusi FW versio on  6.1.33 
(edellinen oli 6.1.26)
Kun päivität, lue päivityspaketin sisältämät ohjeet (pdf) huolella ja noudata niitä.Digitaaliset Siglent yleismittarit (kaikki mallit).

Varmista että virtamittauksen sulake,  joka on takapaneelissa, on nopeusluokaltaan nopea ja enintään 10A.
Joissakin tuotantoerissä on saattanut  olla väärän nopeusluokan sulake! Oikea sulake on nopea 10A eli  F10A

Yli 7 A virtaa ei pidä mitata yli 30 sekuntia
eikä 10A tule ylittää. (Tämä tieto löytyy vain datalehdeltä pienellä)

Mittareiden CAT-luokka on CAT II 300V ja mittaria EI SAA KÄYTTÄÄ olosuhteissa jotka ylittävät tuon luokan.
Koskee kaikkia muitakin sähkötekniikan mittalaitteita valmistajasta riippumatta  - ÄLÄ ylitä CAT luokkaa!

Sulakkeen tarkoitus on suojata mittaria sekä vielä tärkeämmin käyttäjää.

Esimerkki hyvästä nopeasta sulakkeesta: Littelfuse type 216, 250V, 10A. Tai type 216, 250V, 8A,  (kestää normaalit 10A mittaukset)
Tarkastan 15.11. eteenpäin kaikissa tarkastamissani on oikeanlainen sulake asennettuna ja mahdollinen varasulake.
SDG1000X sarjan Arb-/funktio generaattorit.
Mikäli laitteesi FW on vanhempi kuin 1.01.01.22R5
on tärkeää päivittää uudempaan FW versioon, vähintään 1.01.01.22R5 versioon. Vanhemmissa versioissa ei ole tuettuna Siglentin USB recovery ominaisuutta jota voidaan tarvita joissain harvinaisissa tapauksissa mikäli muisti korruptoituu. Noudata aina päivityksen mukana olevaa ohjeistusta ja käytä vain USB tikkua jonka olet varmasti todennut toimivan juuri tämän laitteen kanssa ehdottoman luotettavasti. Jos et ole käyttänyt, testaa sitä ensin esim tallettamalla ja lataamalla asetuksia laitteella. Varmista että sähkönsyöttö ei voi katketa päivityksen aikana.

Uusimmassa, joka on nyt 1.01.01.33R1, on lukuisa määrä korjauksia sekä myös uusia tai muuttuneita ominaisuuksia. On suositeltavaa päivittää suoraan siihen.  Erityisen tärkeää on tällöin myös huomata muuttunut toiminta käytettäessä AM modulaatiota. Signaalin maksimi amplitudi tulee huomioida johtuen siitä että uudessa versiossa moduloidun signaalin kantoaalto (carrier) ei muutu asetellusta kun modulaatiosyvyyttä muutetaan. Jos olet tottunut käyttämään vanhaa, huomaa että nyt signaalin Vpeak-peak taso voi yllättää riippuen modulaatiosyvyydestä.
Huomaa myös että tämä uusin FW tuo "TrueArb" tekniikan myös tähän sarjaan!
Laitetta voi tällöin käyttää Arb aaltomuotojen osalta joko kuten ennenkin DDS moodissa tai TrueArb moodissa.


SDG800 sarjan Arb-/Funktio generaattorit.
EU alueen varastovalikoimasta poistunut SDG805 mall. Nykyiset EU alueen varastomallit ovat SDG810 sekä SDG830.

--------------------------------------------------------
SSA3000X.
(ainakin FW1.2.8.5a)
T
ehtäessä esim EMI mittauksia, quasi peak detector, log sweep 150kHz - 30MHz. Noin 180kHz tuntumassa saattaa tracessa esiintyä täysin virheellinen jyrkkäreunainen (square tryyppinen) askelmainen tasomuutos signaalissa joka saattaa olla lähes huomaamaton tai todella suuri. Ongelmaa voi kiertää sen esiintyessä käyttämällä sen taajuusalueen tutkimiseen joko lineaarista taajusasteikkoa tai muuttamalla pyyhkäisyn ylärajaksi alle 10MHz tai muuta arvoa jolla ongelma ei esiinny. (Ongelman kuvaus on edellä erittäin yksinkertaistettu).
Tiedät kuitenkin että spektrissi ei ole rikki jos törmäät tähän ongelmaan ja että asia on Siglent tiedossa ja se korjataan jossain vaiheessa kun sen kaikki mahdolliset interaktiot ovat selvitetty.

FW versio 1.2.9.1 ja myöhemmät korjaa tämän ongelman.
(noudata tarkoin asennusohjetta joka sisältyy pakettiin)
---------------------------------------------------------SDS1000X-E kaikkiin malleihin on tullut maaliskuun 2018 alussa erittäin tärkeät FW päivitykset.
Sen jälkeen on tullut muitakin päivityksiä. Jos laitteesi versio on kovin vanha varmista missä järjestyksessä on päivitettävä uusimpaan.


Huomaa että 2- ja 4-kanavaisiin malleihin on täysin eri FW versio. Näitä ei pidä sekoittaa. Yleensäkin FW päivitysten osalta on oltava huolellinen ja varmistettava että käyttää juuri oikeaan malliin ja versioon tarkoitettua päivitystä.

Sen lisäksi on tärkeää lukea ja noudattaa päivityspaketin mukana olevat yleensä pdf muotoiset ohjeet. Niitä ei sinne ole huvikseen kirjoitettu. Tee se ensin ja vasta sitten päivitykseen tarkoin ohjeen mukaan. Huomaa että ohje ei aina ole sama. Joskus voi olla myös tilanne että jokin versio pitää ensin päivittää väliversioon ja vasta sitten viimeiseen. Se on nykyisin kerrottu mikäli se on tarpeen kuten sekin jos jostain versiosta ei ole enää paluuta aiempaan. 

Lisäksi: Älä koskaan tee päivitystä jos olet hitusenkaan epävarma että sähköt voi katketa kesken kaiken. Sitä EI saa tapahtua kriittisellä hetkellä. Se saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa tilanteeseen jossa päivitys normaalilla tavalla ei ole enää mahdollinen ja tällöin laite mahdollisesti joudutaan toimittamaan huoltoon. Käyttäjän virheen johdosta vaurioitunut laite ei pääsääntöisesti kuulu takuun piiriin.

Toinen seikka. Käytä vain sellaista USB tikkua joka on varmasti ja luotettavasti toiminut kyseisen laitteen kanssa. Tikun tulee olla natiivi FAT32 formatoitu ja se ei saa olla osioitu.  Juurihakemistoon päivitystiedosto jonka pääte on yleensä .ADS. Tarkasta että tiedosto on kunnossa ja ota USB tikku (windows) PCstä pois käyttäen ns turvallista irroitusta. Suosittelen tekemään esimerkiksi USB tikulla olevan ja alkuperäisen ladatun tiedoston CRC32 vertailun. Korruptoitunut päivitystiedosto johtaa lähes varmuudella ongelmiin joissa useinmiten tarvitaan Siglent keskushuollon apua.

Kun laite tekee päivitystä, älä koske laitteeseen tai siihen USB tikkuun vahingon välttämiseksi. Odota rauhassa kunnes laite ilmoittaa että voit nyt käynnistää uudelleen. Älä tässä vaiheessa irroita USB tikkua tai tee muuta kuin katkaiset virran laitteen virtapainikkeella ja sen jälkeen uudelleen ON ja sitten jatkat odottelua kunnes valmis.

Lopuksi, ja se on tärkeää koska useat päivitykset kajoavat tavalla tai toisella selfcalibraatioon ja(tai sen tuottamaan dataan).
Skoopin on oltava yhtäjaksoisesti keskeytyksessä käynnissä vähintään puoli tuntia ennen selfkalibraatiota. Kun teet selfkalibraation mihinkään tuloliittimiin ei saa olla kytketty mitään ennen kuin käynnistät kalibroinnin. Liittimet siis avoimet - tyhjät.
Tämän jälkeen jälkeen käynnistät selfkalibraation jonka aikana et enää koske tuloliittimiin etkä pidä LF/RF häiriölähteitä liittimien läheisyydessä.  Jos unohdit esim proben liittimeen, anna kalibraation mennä loppuun. Irroita probe ja tee kalibrointi uudelleen.

Kaikki laitteiden ja ohjelmien päivitykset voi ladata täältä.
(aukeaa uuteen ikkunaan)

Kaikki laitteiden ohjekirjat, datalehdet ja muu tukimateriaali löytyy täältä.
(aukeaa uuteen ikkunaan)

 

Muutos SDS1000X mallien valikoimaan.
Malli   SDS1102X on poistumassa EU alueen varasto-ohjelmasta (ajantasainen saatavuus: Kysy)
Mallia SDS1202X on saatavilla toistaiseksi. (ajantasainen saatavuus: Kysy)
Näiden osalta suositellaan käyttämään SDS1000X-E mallisarjaa joista nyt saatavilla SDS1202X-E.

MSO mallit SDS1102X+ ja SDS1202X+ Tilanne ei ole muuttunut ja ne kuuluvat täysin normaalisti varasto-ohjelmaan.
Näissä malleissä on siis Logiikka analysaattori valmius valmiina sekä mukaan kuuluu aina vakiona sisäänrakennettu 25MHz 1 kanavainen Arb/Funktio generaattori.
Kaikkien SDS1000X/X+ mallien näytön koko on 8"  800x480 resoluutio. Kaikki mallit tässä sarjassa ovat kaksikanavaisia (MSO lisäksi 16 digitaalista kanavaa)

SDS1100X/X+ malleja on edelleen toimittettavissa normaalisti tehtaan Kiinan varastosta ellei EU varastossa olisi. Toimitusaika sekä toimituskulut poikkeavat tällöin normaalista.

________________________________________

 

    --»  Ylös -- Up

   --» Etusivulle - Home