Siglent etusivulle linkki       Siglent - digitaaliset oskilloskoopit


Siglent kehittää ja valmistaa monipuolisia, laadukkaita ja suorituskykyisiä digitaalisia oskilloskooppeja.

Siglent ei ole halvin. Siglent kilpailee laadulla ja ominaisuuksilla joita usein löytyy vasta paljon kalliimmista oskilloskoopeista.

Oskilloskooppien tuoteryhmä. Nykyiset aktiiviset tuotantomallit / mallisarjat.

SDS1004X-E 
4 kanavaa
SDS2000X Plus
2 - 4 kanavaa
SDS5000X
4 kanavaa
SDS6000A     
4 (+) kanavaa
SDS7000A  
4 kanavaa, 12bit ADC
SDS1104X-U 
4 kanavaa
SDS2000X HD 
4 kanavaa, 12bit ADC
SDS6000L  linkki Siglent sivuille
4 - 8 kanavaa + laaj.
SDS2002X-E 
2 kanavaa
   
SDS1002X-E 
2 kanavaa
SHS800X / SHS1000X
käsi oskilloskoopit
    Oskilloskooppien mittapäät Vaikiovarustelista, tekniset ohjeet ja tiedot






Valikoimasta löytyy malleja niin perus harrastajille kuin hyvinkin vaativiin tarpeisiin samoin kuin ammattilaisille.



Oskilloskooppitietoa, teoriaa sekä käytäntöä ja joitain Siglent käyttövihjeitä ja hiukan testauksiakin.

 


Oskilloskooppien osalta X tuoteperheeseen kuuluu SDS1104X-U, SDS1000X-E, SDS2000X-E, SDS2000X Plus sekä SDS5000X. Selkeästi edellisiä suorituskykyisempi SDS6000A sarja.
Siglent on tinut markkinoille myös 12 bit "HD" malleja. SDS2000X HD sarja sekä viimeisimpänä kaikkien aiempien yläpuollele lippulaivamalli, 12 bittinen 20Gsa/s 4GHz 4 kanavainen SDS7000A

Siglent luonnollisesti jatkaa edelleen intensiivisesti oskilloskooppien kehitystyötä monin tavoin.

Huomaa että esimerkiksi oskilloskooppeihin, spektrianalysaattoreihin ja signaaligeneraattoreihin tulee myös silloin tällöin sellaisia laiteohjelmistopäivityksiä joissa on mukana uusia toimintoja tai aiempia olennaisesti kehitetty. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa taannoin SDS1000X mallien FRA (BodePlot) uudistettiin kokonaan versioon II joka on valtava edisatysaskel I versioon nähdden. Samoin esimerkiksi FFT ominaisuuksia on parannettu ja lisätty huomattavasti. Kokonaan uutena on tullut Logger toiminto. Samoin muissa malleissa tapahtuu jatkuvaa kehitystä.

Ole erityisen varovainen katsellessasi esimerkiksi netissä julkaistuja Youtube tms "arvosteluja" ja "testejä". Voi sanoa että ne ovat pääsääntöisesti aivan moskaa tai kertovat virheistä jotka on ajat sitten korjattu tai sitten kertovat "esiintyjän" osaamattomuudesta enemmän kuin ehkä ymmärtävät. Moni ei tiedä kuinka vähän tietää.

Kun tästä nyt useinkin ilmenee epäselvyyttä kerron sen nyt tässäkin.
Kaikissa Siglent nykyaikaisissa oskilloskoopeissa Triggausjärjestelmä on erittäin kehittynyt täysdigitaalinen triggausjärjestelmä.

Vanhoissa CML/CNL/DL/CFL malleissa on perinteinen analoginen triggaus. Niiden toimintaperiaatekin on perinteinen DSO.

Kaikkien Siglent oskilloskooppien ExternalTrig (mikäli mallissa sellainen on) toimintaperiaate on perinteinen Analoginen (komparaattoripohjainen).



Täysin digitaalinen triggaus oli aiemmin ainoastaan kalliimmissa oskilloskoopeissa, esimerkiksi Rohde&Schwarz RTO sarjassa. Tämä vaatii huomattavaa prosessointitehoa ja nopeutta. Tämä on se joka mahdollistaa parhaiten kaikki nykyaikaiset erikoisetkin triggaustoiminnot.
Esimerkiksi Keysight mallit, joissa Megazoom IV asic, on edelleenkin toteutettu analogisella triggausjärjestelmällä vaikka Keysight ujosteleekin sen kertomista.1
Saa kaivaa aika syvälle että asia selviää.
Miksi "muinaisuudessa" eräs nimi oli skooppimaailman kukkulan kuningas, siisTektronix. Juuri triggaus oli se historiallinen syy joka nosti sen pintaan kun HP jäi siinä asiassa jalkoihin eräistä historiallista tapahtumista johtuen. Tietenkin niistä alkuajoista asiat ovat muuttuneet ja kehittyneet eteen ja taaksepäinkin joskus monin kerroin. Alemmassa ja keskisarjassa nämä "entiset johtajat" alkavat olla varsinaisia alisuoriutujia, siinä ei nimet paljoa paina. Ongelmahan perinteisessä analogisessa triggauksessa on se että signaalitie triggaukseen on eri kuin se joka digitoidaan ja tuotetaan sitten näytölle. Vaatii kohtalasen tarkkaa ja mutkikasta kompensaatiojärjestelmää jotta taso ja aikaerot erilaisilla signaaleilla saadaan pidettyä mahdollisimman pienenä. Se tulee parhaiten korkeammilla taajuuksilla sekä nopeilla signaalireunoilla. Digitaalisessa triggauksessa tätä ongelmaa ei ole.
 1) Tietenkin analogisella periaatteella voidaan tehdä myös digitaalisessa oskilloskoopissa erittäin hyvä triggaus, huippuluokan triggauksen tekeminen kuitenkin edellyttää varsin mutkikasta ja vaativaa ja sitämyöden kallista rakennetta (esim jokin huippuoluokan Teledyne LeCroy malli). Yksi "pikkujuttu" analogisessa triggauksessa digitaalisessa oskilloskoopissa on kuitenkin ajateltavissa myös positiiviseksi seikaksi. Triggaussignaali ei rajoitu ADC tasoihin. Analogiseen triggaussignaaliin itseensä ei kohdistu aliasointia. Näillä voi olla joskus harvinaisissa tilanteissa merkitystä. Ongelma ne eivät yleensä ole kunhan digitaalsesti triggaavan oskilloskoopin käyttäjä ymmärtää oskilloskoopin toimintaa sekä hallitsee riittävät tiedot sen oikeaoppisesta käytöstä. Erityisesti tultaessa analogisten oskilloskooppien maalmasta opiskeltavaa on kohtalainen määrä mikäli aikoo oskilloskooppia käyttää mesteksekkäästi ilman erinäisiin ansoihin putoamista.

Siglent on panostanut paljon juuri triggaukseen, ei aivan niin paljon siihen kisaan kellä on eniten toimintoja mutta enemmänkin siihen kenellä on parempaa (huomioiden hintaluokka taas kerran). Nimittäin määrä on aika huono laadun korvaaja vaikka ns "myyntitykit" muuta ajoittain haluavat esittää varsinkin mikäli myyvät jotain mistä eivät ymmärrä muuta kuin laatikon koon ja hinnan sekä sen checkbox listan lukumäärän ominaisuuksista. Siglentistä tekisi mieli, oman 60 vuotisen kokemuksen pohjalta yleensä oskilloskoopeista, sanoa: jos triggauksen laatu otetaan mittariksi niin tässä meillä on nykyajan "tektronix" näyttämään - ainakin vastaavan hintaluokan - kilpailijoille kaapin paikan.


9.6.2022 Siglent julkisti uuden 12 bittisen HD oskilloskooppisarjan SDS2000X HD

SDS2000X HD
sarja on Siglentin uusin pitkällisen kehitystyön tulos. Korkaluokkainen 12 bittisillä AD muuntimilla varustettu 4 kanavainen high-resolution oskilloskooppisarja. Mallit kattavat taajuusalueen 100MHz - 350MHz. Optionaalisesti 500MHz (raj. 2 kanavaa samaan aikaan). Maksimi 12 bit näytenopeus on 2GSa/s ja maksimi single shot muistin pituus on 200M. (kun kaikki kanavat käytössä jokaiselle kanavalle max 1GSa/s sekä max 100M.)
Sarjassa on hyvin kehittyneitä ominaisuuksia, muun muassa erittän monipuoliset mittaukset trendeineen sekä monipuoliset matematiikkatoiminnot joita voi ajaa 2  rinnakkain mukaanlukien 2M FFT ja luonnollisesti myös Siglentin erittäin kehittynyt 1+3 kanavainen FRA (BodePlot) erittäin laajalla mittausdynamiikalla. Käyttöliittymä on normaali fyysinen käyttöpaneeli, kapasitiivinen kosketusnäyttö sekä hiiri vapaasti käytön aikana mixaten. Tältä osin erittäin paljon SDS6000A kaltainen. Ulkoisesti hyvin pitkälle SDS6000A näköinen mutta kooltaan pienempi.
Näin on Siglent astunut HD eli 4096 (12bit) high-resolution oskilloskooppien alueelle tavallisten 8 bit oskilloskooppien rinnalle.
Tosin Kiinassahan se tapahtui jo SDS6000 mallin yhteydessä joka on Kiinan sisämarkkinoilla saatavilla 10 ja 12 bittisenä high definition oskilloskooppina.

SDS6000A sarja on korkealuokkainen täysverisesti ammattikäyttöön suunnattu erittäin monipuolinen mallisarja. Sarjan taajuusalue ulottuu 2GHz saakka kaikilla kanavilla samanaikaisesti. Kaikkien kanavien reaaliaikainen näytenopeus on 5GSa/s (10GSa/s ESR).

SDS6000 sarjaan on saatavilla myös 4 ja 8 kanavaiset räkkimallit 6000L joissa ei ole näyttöjä. Näillä voidaan luoda jola 256 analogisen tulon järjestelmä.

Näytemuisti on jaettu ja pituus on maksimissaan 500Mpts yhdelle kanavalle, 250M kahdelle ja 125M kolmelle tai neljälle kanavalle yhtaikaisesti.
Näyttö on 12,1" TFT 1280*800 resoluutiolla. Kosketuspaneeli on kapasitiivinen ja tukee monikosketus ohjausta.
Laitteen ohjaukseen voi käyttää rinnakkain etupaneelia, kosketuspaneelia ja hiirtä mahdollistaen erittäin joustavan ja noepan käytön.



SDS5000X sarja on korkealuokkainen ja monipuolinen mallisarja hintaluokkansa huippuominaisuuksin.
Sarjassa on 4-kanavaisia malleja aina 1GHz saakka. 10,1" kosketusnäyttö toimii fyysisen kontrollipaneelin rinnalla jonka lisäksi rinnalla voidaan käyttää näppäimistöä ja/tai hiirtä.


SDS3000X ei ole eikä tule lainkaan saataville Kiinan ulkopuolella Siglent nimellä. (Se on saatavilla Teledyne LeCroy tuotevalikoimassa).


SDS2000XPlus
sarja on korkealuokkainen ja monipuolinen mallisarja hintaluokkansa huippuominaisuuksin.
Tämä sarja on lyhyessä ajassa noussut poikkeuksellisen suosituksi. Sanoisin että hintaluokkansa ylivoimainen kukkulan kuningas erityisesti kun laitetaan painoarvoa signaalin laadulle.
Toki aina pitää muistaa että yksilöllinen jokin erityistarve, varsinkin jos se on hiukan erikoinen ja ns ohittamaton yksityiskohta vaatimuksissa saattaa muuttaa vaakakupin jonkin toisen puolelle.

Sarjassa on 2- ja 4-kanavaisia malleja 350MHz (500MHz) saakka. 10,1" kosketusnäyttö toimii fyysisen kontrollipaneelin rinnalla, samoin rinnalla voidaan käyttää ulkoista näppäimistöä ja/tai hiirtä.  Tästä mallista tuli hetkessä erittäin suosittu - enkä ihmettele.
Mallit: SDS2102XPlus, SDS2104XPlus, SDS2204XPlus, SDS2354XPlus


SDS2000X-E sarja. Se EI ole vanhan poistuneen SDS2000X sarjan uudempi versio vaan saman kokoluokan ja tekniikan oskilloskooppi kuin SDS1000X-E sarja, pääpiirteittäin samoin ominaisuuksin kuin SDS1000X-E 4 kanavainen  (esim Bode Plot ja optioita), mutta kaksikanavaisena ja 2GSa/s nopeudella ja 200 tai 350MHz taajuusalueella.
Mallit: SDS2202X-E, SDS2352X-E


SDS1000X-E sarja. Mallit: SDS1104X-E, SDS1204X-E sekä SDS1202X-E
Sarjaan kuuluu 4-kanavaiset SDS1104X-E ja SDS1204X-E  2 AD muuntimen mallit joissa myös MSO laajennus optio, FG optio sekä sekä vakiona 4-kanaavaisissa malleissa esimerkiksi erittäin suorityskykyinen BodePlot (SFRA). 4-kanavaisissa malleissa on myös sisäinen web serveri joka mahdollistaa reaaliaikaisen käytön PC välityksellä tavallista web selainta käyttäen.
Myös 1Mpts FFT kaikkine toimintoineen on poikkeuksellisen suorituskykyinen tässä hintaluokassa.

Lisäksi sarjassa on 2-kanavainen 200MHz malli SDS1202X-E  jossa ei optiomahdollisuuksia eikä esim BodePlot eikä sisäistä web serveriä.



SDS1104X-U on edullinen 4 kanavainen versio SDS1104X-E pohjautuen. Edullisuus on aikaansaatu poistamalla MSO/LA optio, FG Optio sekä BodePlot. Lisäksi AD muuntimista on toinen pudotettu pois ja kaikki 4 kanavaa jakavat saman max 1GSa AD muuntimen ja 14M samplemuistin. FFT maksimi pituus tässä on 128k joka edelleen on kuitenkin varsin paljon. Monelle riittää pelkkä hyvä 4 kanavainen monipuolinen oskilloskooppi. Sarjaliikenne dekoodaukset on tietenkin vakiona.
Mallit: SDS1104X-U

Lisäksi valikoimaan kuuluu vanhemmat DSO tyyppiset perus oskilloskoopit, SDS1102CML+  sekä SDS1052DL+  sekä käsioskilloskooppien SHS800 sarja.
Käsioskillokoopeissa on lisäksi kauan markkinoilla ollut DSO tyyppinen SHS1000 sarja jossa on täysin isoloidut sisääntulot



Kaikki Siglent oskilloskoopit joissa on MSO / MSO Optio
voivat tietenkin näyttää sekä analogiset kanavat että digitaaliset kanavat samaan aikaan näytöllä ajallisessa korrelaatiossa (sama triggaus). Siinä on huikea ero siihen nähden jos meillä on erillinen LA ja sitten oskilloskooppi. Tavallinen "ei MSO" oskilloskooppi ja erillinen USB LA "logiikka analysaattori" palikka on aivan eri asia kuin MSO.
Mutta sitten, tavallinen MSO  tai tavallinen USB LA eivät yleensä kumpikana ole varsinaisia logiikka analysaattoreita mikäli puhutaan laitteesta joka pystyy sekä 1. epäsykroniseen ajoitus analyysiin että 2. sykroniseen tila analyysiin (tutkittavan laitteen väylän kelloon synkronissa). Ne halvimmat USB LA lelupalikat pystyvät vain 1. eikä niissä edes ole aina logiikkakynnysarvojen saati hystereesin asettelu mahdollista. Toki niilläkin jotain tekee jotain joskus jopa paremmin kuin tavan MSO skoopilla. Mutta tavallinen skooppi ilman MSO + LA palikka EI ole sama eikä korvaa MSO.

Esimerkki MSO näytöstä (valittu tällainen mahdollismman yksinkertainen näyttökuva). Tässä on se miksi erillinen LA aski plus oskilloskooppi on ihan eri asia kuin MSO oskilloskooppi. Joissain hiukan kalliimmissa LA purkeissa saattaa olla jopa trig out lähtö. Esimerkkinä vaikka DSLogic Plus. Mutta siinäkin trig out lähtee ulos sen triggaustapahtumasta ja siinä on melkoinen jitteri ja lisäksi jokin kiinteä viive. Analogi + digitaalikana triggaus ei ole mahdollinen samoin kuin analogikanavalla ei onnistu LA triggaus.
Kuitenkin, sanoisin että jos tekee enemmän esim liikenne analyysiä saattaa paras ratkaisu olla MSO oskilloskooppi ja sen lisäksi halpa LA laite jolla saa dekoodattua aivan valtavan määrän erilaisia protokollia ja dekoodaus puskuri saattaa olla tavattoman pitkäkin jne jne.. kun se tapahtuu PC:ssä. Ne eivät usein ole kovinkaan hintavia.


Kuvassa 8 bittisen DAC ohjausdata sekä sen analoginen lähtö (Erään Wavetek mallin sisältä kun olin sen DAC lohkon korjannut).
Kuva on peräisin SDS1102X+ skoopista jossa MSO optio ja SPL1016 probe)

X sarjaa vanhempia oskilloskoopeja on myöskin edelleen normaalissa tuotannossa.  Vanhempaa sarjaa edustavat erilaiset SDS1000 sarjan oskilloskoopit. Näissä on edullisia malleja esimerkiksi harraste-, opiskelu- ja oppilaitosten käyttöön kuten esimerkiksi SDS1052DL+ sekä SDS1102CML+ mallit. Itseasiassa näissä on joitain erityis ominaisuuksia joita ei edes ole uudemmissa. (kuten vaikkapa täysi dual independent time base niin että kummallekin kanavalle myös omat trigger säädöt joka on digitaalisissa oskilloskoopeissa erittäin harvinaista, tosin vain alternate periaattella joten ei sentään vastaa aivan kaksitykkistä dual beam analogista joka on harvinaisuus) Yllättävänä havaintona (oma mittaus) SDS1052DL+ -3dB taajuusvasteen hiukan yli 100MHz ja ns flatness 1 - 50MHz aivan hämmästyttävä. Jos ei tarvita kaikenlaisia "herkkuja"  ja tavanomainen "vanhanaikainen" DSO periaatteella toimiva perus skooppi riittää niin tässäpä edulliset työjuhdat.



Lisäksi ovat jo kauan markkinoilla olleet SHS800 ja SHS1000 sarjojen käsioskilloskoopit joita kutsutaan myös "Scope meter" nimityksellä joka on muodostunut lähes yleisnimeksi ajalta kun Philips/Fluke lanseerasivat markkinoille yhteistyönsä tuloksena kehitetyt ensimmäiset "legendaariset" 90 sarjan Philips/Fluke Scope Meter mallinsa vuonna 1991. Siglent SHS1000 sarjan käsioskilloskoopeissa on laadukkaasti ja oikeaoppisesti täysin isoloidut signaalitulot!
Nämä käsioskilloskoopit poistuivat markkinoilta 2022.
Ne korvattiin uusilla huomattavasti monipuolisemmilla ja kehittyneemmillä  SDS800X sekä SDS1000X malleilla.



Kehitys kehittyy - ja jatkuu.

On hyvä muistaa että kehityksessä yksi osa on tuotettujen laitteiden kehittyminen.
Ominaisuudet sekä laatu kehittyy sekä HW että FW puolella.

Se ei kuitenkaan riitä alkuunkaan.

Siglent panostaa jatkuvasti myös itsensä kehittämiseen
.
 - palvelemaan paremmin asiakaskuntaa sekä vastaamaan vaativienkin ammattikäyttäjien tarpeisiin mukaanlukien pre- ja aftersales palvelut kaikilla tasoilla.

Se ei aina näy suoraan ulospäin mutta pinnan alla kehitystä tapahtuu jatkuvasti ja paljon. Viime aikoina siihen on panostettu paljon!
Nyt kun tuotevalikoimaan alkaa virrata ammattikäyttöön suunnattuja laitteita on niiden tuotetukeen panostettu paljon ja se on voimakkaan kehitystyön alla.
Luonnollisesti esimerkiksi teollisuduen mittalaitteiden huolto, tekninen tuki etc palveluiden tarpeet ovat aivan erilaset kuin vaikka vaativankin harrastajan.



--» Ylös -- Up

--» Etusivulle - Home