Siglent etusivulle linkki       Siglent - Digitaaliset yleismittarit.


Monipuoliset ja laadukkaat digitaaliset pöytämallin yleismittarit. Mallistoon kuuluu 4½ - 6½ numeron mallit.
 

Siglent ei ole halvin. Siglent kilpailee laadulla ja ominaisuuksilla joita usein löytyy vasta kalliimmista yleismittareista.

Digitaalisten yleismittareiden, DMM,  tuoteryhmä. Nykyiset aktiiviset tuotantomallit / mallisarjat.

SDM3055 SDM3045X SDM3065X  
240000 count 60000 count 2200000 count Hinnasto   

 


Siglent yleismittarit ovat kaikki ns. pöytämalleja. Kaikissa on ns kaksois näyttö. 
Kädessä pidettäviä malleja ei tuoteohjelmaan kuulu.

Mallit löytyvät myös Teledyne LeCroy tuotevalikoimasta. (LeCroy sivut, T3DMM Series - Digital Multimeters)

DMM mallistoon kuuluu tällä hetkellä 3 eri tarkkuus- ja resoluutio luokan monipuolista pöytämallin yleismittaria. Siglent mallistossa ei ole lainkaan kädessä pidettäviä yleismittareita. Siglent yleismittarit ovat alusta alkaen suunniteltu ja kehitetty Siglent omassa tuotekehityksessä. Ne ovat alunperinkin suunniteltu vaativaan käyttöön pöytämalleiksi. Markkinoillahan on myös halpis pöytämallin mittareita jotka lähinnä ovat isoon koteloon pakattuja alemman luokan käsiyleismittareita - Siglent mittarit eivät kuulu lainkaan siihen kategoriaan.  Siglent mittareissa on pyritty tarkkuuteen ja vakauteen niin että laitteen tarkkuuteen voi luottaa. Näyttönä kaikissa on 4,3" 480x272 pikselin TFT näyttö joka mahdollistaa myös erilaisten trendien sekä muiden seikkojen informatiivisen selkeän esittämisen.

Resoluution osalta on syytä huomioida tarkempi määrite kuin esim maininta "4½ digit" joka ei kerro koko totuutta ja tämän "digits" valmistajat ilmoittavat myös usein toisistaan poikkeavalla tavalla. Ei ole täysin selkeää määrittelyä tuosta ilmaisutavasta. Lukualue (joka myös voidaan näyttää näytöllä) kertoo paljon täsmällisemmin asian.  Esimerkiksi SDM3045X on toisin ilmaistuna ns "60000 count" mittari. Jos mitataan esim noin 6,5888V jännitettä voi mittari näyttää esimerkiksi 6,5888 V. Kuitenkin nelipuolikkaaksi voidaan sanoa jo mittaria joka näyttäisi 6,588 mikäli se on ns 20000 count mittari eli maksimi on noin 19999 näyttö kun taas tässä mittarissa joka myöskin on ns nelipuolikas maksimi onkin 59999 (paitsi että siihenkin on vielä noin 10% lisä).

Suosittelen aina katsomaan tuon "digits" arvon lisäksi todellisen lukualueen kun ajatellaan resoluutiota. Resoluutiolla on toki väliä mutta siinäkään ei kannata mennä ns "halpaan" ja unohtaa oikeasti tutkia mittarin tarkkuus.

Sivuhuomautuksena lienee syytä mainita että SDM3045X mittari on sama kuin Kiinan markkinoilla oleva SDM3055X joka on siellä 5 1/2 digit mallina. Näytössä yksi desimaali lisää. Muiden mallien osalta tällaista "luokkahyppyä" ei ole.
Mallin SDM3045X (kuten myös muiden mallien) nykyinen trendinäyttö on käyttäjän skaalattavissa sekä vertiaaliasteikon että aika asteikon osalta. SDM3045X mallissa tulee oikein selkeästi esiin suurempi resoluutio kuin 4,5 digit (ytimessähän pyörii tässäkin 24 bittinen AD muunnin).
Eli voit mitata esimerkiksi herkimmällä alueella 500mV DC jännitettä jolloin numeronäytöllä näkyy 500.00mV.
Nykyiillä uusimmilla FW versioilla: Kun otat esiin trendinäytön ja vaakapalkin voit asettaa sen keskikohdaksi esim 500mV ja koko alueeksi vaikkapa 0.1mV tai vielä kapeamman ikkunan ja alkaa esiin tulla resoluutiota joka hämmästyttää ja kun vielä voit säätää myös aika asteikon mieleiseksi tai tarpeen mukaseksi niin onghan siinä tässä hintaluokassa melkoinen "vekotin". 
 

Yleismittarin tarkkuuden ja resoluution kanssa on ostoa harkitessa ja mittaria valittaesa hyvä olla tarkkana ja lukea eri valmistajien datalehdet ym saatavilla oleva materiaali huolella - siitäkin huolimatta että ne tiedot ovat usein melko puutteellisia tai epäselvästi kerrottuja.

Resoluutio ja tarkkuus ovat kaksi eri asiaa. Mittaria valitessa lue valmistajien datalehdet huolella ja tarvittaessa tee muutamia esimerkkilaskelmia virherajojen esiin kaivamiseksi joillakin esimerkkitapauksilla. Ns "worst case" laskelmat.


Hyödyllistä peruslukemistoa:

* ) Tektronix  Understanding (handheld) DMM specifications (Tektronix sivu)

Keithley - Opas elektronisiin mittauksiin (pdf)

Keithley - ohjeita tarkkoihin LV/LR mittauksiin. (pdf)

 

--» Ylös -- Up

--» Etusivulle - Home